Spareribs Trapiste bier saus

Spareribs Trapiste bier saus

BBQ Status: Indirect

fullsizeoutput_32b0

Temp / Tijd:

190c

3h

Materiaal:

Lekbak met drip rek

Beukensnippers

Steelpan

Kwast

Ingrediënten:

Appel azijn

Olijfolie

1x Mosterd / mosterdpoeder

2x Lepel cajun kruiden

1x Lepel uienpoeder

1x Lepel knoflookpoeder

1x blik tomaten puree

1x Roomboter

1x Favorite bbq saus (Rubs en Sausen)

4x baby back ribs

 Bereiding:

Maak een droge rub en ontvlies de spare ribs. Spoel de ribs om met water en droog ze af met keuken papier. Smeer de ribs in met olijfolie bestrooi de ribs met de droge kruide rub. Zet de rits in het spareribrek of leg ze direct op de bbq.

IMG_3227

Leg de sparerib op indirecte wijze twee uur op een tempratuur van 190c. Smeer de ribs geregeld in met appel azijn. Als de ribs mooi donker gekleurd zijn na ongeveer een uur  kunnen ze in een bak met een driprek er in en een deksel er op. Haal na twee uur de sparerib uit de bak en smeer ze in met de trappiste bier saus.

fullsizeoutput_32b0

Eet Smakelijk !!!