Pizza vegetarisch Redneck

BBQ Status: Indirect

20140706_151833

Temp / Tijd:

180C

15 30min

Materiaal:

Pizza steen

Thermometer

Rookhout (beuken)

Ingrediënten:

1,5 Deciliter water (40C)

1/2 Zakje instant gistkorrels (of 15 gr verse gist)

1x Theelepel Suiker

250 gr Bloem

1/2 Theelepel zout

3x Lepels olijfolie

1x Geraspte kaas

1x Mozzarella

1x Cheddar kaas

3x Paprika’s

2x Uien

6x Tomaten

2x Knoflook

2x lepels Oregano

Bereiding:

Deeg :

Doe de gist in een kommetje en los de gist met de suiker op in een 1/2 deciliter van het water. Roer het mengsel glad. Meng de bloem en het zout in een beslagkom door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de gistoplossing. Schenk de olie en de rest van het water erbij. Meng het pizzadeeg met de hand  tot een samenhangende massa die van de wand van de kom loslaat.

Neem het pizzadeeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven ondergrond: Rol het pizzadeeg met één hand zodat een korte rol ontstaat.Draai het pizzadeeg een kwartslag en vouw het dubbel. Herhaal dit tot het pizzadeeg soepel en elastisch is (ongeveer 10 minuten). Maak van het pizzadeeg een bal en laat hem afgedekt een uur rijzen op een warme plek. Verdeel het deeg in twee porties en maak van elke portie een bal. Bestuif het werkblad met bloem en rol het pizzadeeg uit tot een cirkel met een diameter van 20 centimeter. Leg het pizzadeeg op een bakplaat en maak de randen iets dikker zodat de saus er niet af kan lopen.

20140706_144629

Tomatensaus:

Snij de tomaten aan twee kanten in met een kruisje en breng deze over de kook. Pel de tomaten en druk deze uit in een grof vergiet boven een kom. breng saus op smaak met peper en zout. Smeer de saus uit over de pizza met een grote soep opscheplepel.

Snij alle groente in gewenste snippers zoals de Ui, Paprika en bedek  de pizza met de groentes en de kaas. Bak de pizza 15/30min op 180C op de pizza steen tot dat de pizza mooi goud bruin is.

Randen saus :

Pers twee  knoflooktenen in een schaaltje en voeg hier de oregano en 8 eetlepels olijfolie aan toe en roer dit door elkaar. Smeer met een kwast de randen in wanneer de pizza klaar is.

20140706_151833

Eet Smakelijk !!!