Tips

 Satéstokjes

Vries al je natgemaakte hout in zo grijp je ook nooit mis !!! Laat ze een dag in het water, bier of wijn staan voor het beste resultaat.

2013-07-15 19.45.29


Rib rek

Geen spareribrek !? Rol je ribs op en bind ze met vleestouw.

2013-07-09 15.17.07


Ontvliesen

Verwijder het membraan van de spareribs met een lepel of mesje !!! Zo zorg je er voor dat de marinade beter in het vlees trekt tijdens het marineren. Aan de onderzijde zit een vlies dat we kunnen verwijderen door op een hoek te beginnen met het een klein beetje los te snijden en dan eraan te trekken naar de andere kant. Normalerwijze komt dit dan volledig los.

IMG00123-20130608-2049


Groot rib rek

Het Spareribs rek is een handig rekje om uw spareribs in te zetten. Als u de spareribs met dit rek, indirect gaart, krijgt u het allerbeste resultaat. Door de ruimte die door het rek wordt gecreëerd tussen de ribs, worden alle stukken gelijk en optimaal gaar. Als u van ribs houdt, kunt u niet zonder deze accessoire.

image

rek warenhuis (afwasrek) Vergeet niet de rubber dopjes te verwijderen  !!!


Rub shaker

Bestrooi je vlees, vis,  of groente gemakkelijk met een droge rub shaker.  Met deze droge rub shaker beker verkom je geklooi met je kruiden.  En een evenwijdige verdeeling van je kruiden.

20141206_101335


 Sausen

Bewaar je rubs en sausen in een handige fles met grote opening.  Dit verkomt geknoei en geklieder. Houd je rubs en sausen langer houdbaar door ze warm in de fles of pot te schenken . Zet de pot of fles op de deksel neer en laat dit afkoelen.  Je zult zien dat de marinade, rubs, of saus geëvacueerd is. De dop zal ingedrukt zijn.

20141206_101248


Keuken gasbrander

Voor het branden van suiker op crème brûlée, het branden van schuimpjes of het branden van bijvoorbeeld een paprika kun je een gasbrander gebruiken. De gasbranders zijn via de onderzijde van de brander te hervullen met normaal aanstekergas. Standaard zijn de branders leeg bij aanschaf in verband met de veiligheid.

20150111_123709


 Waneer is het gaar ?

tempie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s